Největší e-shop s potřebami pro řezníky a kuchaře v ČR a SK
-
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right -
Herold pro Vás
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
- Dárkové poukazy
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Domácí kroupová jelítka
Postup:
- Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Druhý den je přelijeme procezenou krví, dobře promícháme a necháme ustát, aby dostatečně nasákly.
- Uvařený vepřový bůček a laloky necháme vychladnout, bůček vykostíme a zbavíme chrupavek a pak společně s laloky nakrájíme a s plícemi umeleme. Do krví obarvených krup přidáme na kostičky nakrájený bůček, laloky mleté plíce, škvarky, osmaženou cibulku, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Podle potřeby ještě dochutíme. Plníme - narážíme - do nakrájených střev, na jednom konci již zašpejlovaných hovězích střev, zašpejlujeme a vkládáme asi na 30 minut do 90 °C teplé vody. Vařená jelítka opláchneme ve studené vodě, a rozložíme k vychladnutí.
Suroviny na cca 10 kg jelit:
- 1,5 kg vepřového boku
- 2,5 kg vepřových laloků
- 2 kg vepřových plic
- 0,7 kg škvarků
- 2,5 kg vařených krup
- 3 větší cibule
- trocha škvařeného sádla
- 1 litr krve vepřové
- vepřové sádlo
Koření na 1 kg jelit:
- 20 g třeného česneku
- 30 g soli
- 1,5 g pepře
- 0,5 g mleté nové koření
- 0,5 g kmín drcený ( nebo mletý )
- 1 g majoránky
Ostatní: