Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Domácí kroupová jelítka

Postup:
  • Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Druhý den je přelijeme procezenou krví, dobře promícháme a necháme ustát, aby dostatečně nasákly.
  • Uvařený vepřový bůček a laloky necháme vychladnout, bůček vykostíme a zbavíme chrupavek a pak společně s laloky nakrájíme a s plícemi umeleme. Do krví obarvených krup přidáme na kostičky nakrájený bůček, laloky mleté plíce, škvarky, osmaženou cibulku, osolíme, okořeníme  a dobře promícháme. Podle potřeby ještě dochutíme. Plníme - narážíme - do nakrájených střev, na jednom konci již zašpejlovaných hovězích střev, zašpejlujeme a vkládáme asi na 30 minut do 90 °C teplé vody. Vařená jelítka opláchneme ve studené vodě,  a rozložíme k vychladnutí.

Suroviny na cca 10 kg jelit:
  • 1,5 kg vepřového boku
  • 2,5 kg vepřových laloků
  • 2 kg vepřových plic
  • 0,7 kg škvarků
  • 2,5 kg vařených krup
  • 3 větší cibule
  • trocha škvařeného sádla
  • 1 litr krve vepřové
  • vepřové sádlo
Koření na 1 kg jelit:
Ostatní:

 

Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...